Nelly Nissinen, 27, Yhteyspäällikkö

Nelly Nissinen, 27 vuotta, yhteyspäällikkö henkilöstöpalvelualan yrityksessä Eezy:

”Olen parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa. Halu tehdä töitä ihmisten kanssa sai minut hakeutumaan henkilöstöpalvelualalle. Olen nuoresta lähtien toiminut erilaisten myyntitehtävien parissa. Aidosti nautin tutustua uusiin ihmisiin ja palvella asiakkaan tarpeissa. Koulutukseltani olen AMK-tradenomi. Henkilöstöpalvelualalla olen työskennellyt nyt kolme vuotta, ja siitä viimeisimmät 1,5 vuotta nykyisessä roolissani Eezyllä.

Voin vaikuttaa sekä asiakkaan liiketoiminnan sujuvuuteen pitämällä huolen siitä, että he saavat tarvittavaa työvoimaa ajallaan. Juuri siksi koen oman paikkani niin merkitykselliseksi. Henkilöstöpalvelualalla työskentely on äärimmäisen palkitsevaa, löydämme ihmisen elämäntilanteeseen sopivan työn ja välitämme sen työvoimaa tarvitsevalle asiakkaalle. Tehtävänämme on tunnistaa tekijöiden vahvuudet. Työtä haluavia sekä työntekijöitä tarvitsevia organisaatioita löytyy. Pitää vain yhdistää toiveet, tarpeet ja juuri oikea persoona – ja kun onnistumme, tunne on todella palkitseva.

Toimin teollisuuden, rakentamisen ja logistiikan yksikössä Helsingin Malmin toimistossa. Asiakkaiden tarpeet, toimintatavat ja toiveet vaihtelevat. Kaikki tämä tekee työstäni mielenkiintoista, puhumattakaan erittäin nopeatempoisesta työtahdista. Käytännössä jokaisen asiakkaan tarve olisi ollut jo edellisenä päivänä. Niin nopeasti tilanteet muuttuvat. Pitää olla valmis toimimaan nopeasti.

Tehtävänäni on tunnistaa asiakkaan tarpeet ja räätälöidä juuri heille sopiva henkilöstöratkaisu.  Se voi olla kokonainen henkilöstöpooli räätälöitynä juuri asiakkaan tarpeisiin, suorarekrytointipalvelu tai se voi olla yhden työntekijän tarvetilaus viikoksi purkamaan lavaa. Monella eri toimialalla on kova työvoimantarve. Tulee tuntea eri toimialoja sekä alan tuomia vaatimuksia työntekijöille. Kun tarve on 20 siivoojaa seuraavalle aamulle, ei siinä jäädä aikailemaan, vaan etsitään tekijät asiakkaalle. Alan hektisyys ja nopeatempoisuus ovat tuoneet uuden merkityksen sanalle palautuminen, siitä pitää itse pitää huoli.

Asiakkailta saatu kiitos, kun olemme onnistuneet saamaan oikeaan aikaan osaavaa työvoimaa tuntuu aina hyvälle. Työntekijätarpeiden ratkaiseminen on palkitsevaa. Saan virtaa onnistumisista. Aina yhtä mielenkiintoista on päästä tutustumaan asiakkaan tuotantotiloihin ja päästä näkemään miten asiakasyrityksessä toimintaa pyöritetään. Toisaalta palautteet työntekijöiltä, että meidän kautta on löytynyt juuri omaan elämäntilanteeseen sopiva työpaikka koskettavat. Vaikutamme alallamme ihmisten työllistymiseen ja se on merkityksellistä.

Työnantaja järjestää usein tapahtumia ja juhlia. Onnistumisia on mainio juhlia yhdessä. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Työn tekeminen, onnistumiset haastavinakin hetkinä, välillä epäonnistumiset, sitten uudelleen yrittäminen – koko se kirjo. Oma urakehitys on minulle tärkeää ja merkityksellistä. Onnistumisista palkitseminen ja vastuun saaminen antaa intoa ylittää itsensä.

Työpäivän jälkeen kaipaan välillä vapaa-ajalla myös rauhoittumista. Pääasiassa jumppailen kovatempoisilla ryhmäliikuntatunneilla tai kuntosalilla, mutta olen opetellut myös palautumista. Hektisen työpäivän jälkeen hyvin maadoittaa koiran kanssa käyty metsälenkki, äänikirjan kuunteleminen tai uutena harrastuksena kalastaminen. Näin puheliaana ihmisenä, on pitänyt opetella, että välillä on myös hyvä rauhoittua olemaan vain hetki hiljaa ja kuunnella laineiden liplatusta ja odottaa, että kala nappaa virvelin päästä.”