Info

Suomi on täynnä tuhansia mielenkiintoisia tositarinoita työstä. Nämä tuhannet tarinat ansaitsevat tulla kuulluksi.

Tositarinoita työelämästä on projekti, jonka tarkoituksena on osallistaa ihmiset omakohtaisesti mukaan työelämästä käytävään keskusteluun. Tavoitteenamme on, että työelämästä käytävä keskustelu olisi ymmärrettävää, osallistavaa ja ratkaisukeskeistä – siis ihmisentasoista.

Haluamme synnyttää keskustelua, joka on toiveikasta ja positiivista. Haluamme puhua siitä, mikä työelämästä tekee hyvää ja toimivaa. Työ ei nimittäin ole pelkkää pakkopullaa, vaan se on täynnä mitä erilaisimpia kokemuksia myös ilosta, onnesta, aikaansaamisesta ja hyvinvoinnista. Työelämään mahtuu toki myös pettymyksiä, epäonnistumisia ja huonoja kokemuksia.

Tositarinoita työelämästä -projekti tarjoaa alustan näiden erilaisten tarinoiden kertomiseen ja kokemusten jakamiseen. Projekti on TYÖ2030-ohjelman ja työpsykologi-yrittäjä Jaakko Sahimaan yhteisprojekti. Alkuperäinen idea projektiin syntyi Jaakko Sahimaan kiertäessä #Koeaika-projektinsa puitteissa vuoden ajan ympäri suomalaista työelämää. 

Satojen ihmisten tarinoiden kuuntelu herätti halun lähteä keräämään näitä erilaisia työelämätarinoita yhteiselle alustalle. Projektin 12 esimerkkitarinaa on kerätty ihmisiltä, jotka Jaakko kohtasi vuoden tutkimusmatkansa aikana ja kuuli heidän työelämän tositarinoitaan. Ne on kerätty inspiraatioksi ja esimerkiksi siitä, että työelämä voi tekijöilleen olla hyvää ja antoisaa – ja samaan aikaan voimme erilaisilla tavoilla yhdessä tehdä siitä vielä entistä parempaa. 

Nyt on sinun vuorosi!

Mikä sinulle tekee työelämästä hyvää? Millaista työelämän tositarinaa itse kirjoitat?
Oman työelämätarinansa äärelle pysähtyminen on oiva tapa jäsentää omia kokemuksiaan työelämästä ja suuntaviivoja kohti tulevaa.

Jaa siis oma tarinasi tästä ja osallistu somessa tunnisteella #tositarinoitatyöelämästä keskusteluun siitä, mikä työelämästä tekee sinulle hyvää.

 

Nettikampanjan lisäksi Tositarinoita työelämästä kiertää fyysisenä valokuvanäyttelynä ympäri suomalaista työelämää ja työelämätapahtumia. Näyttely on nähtävissä muun muassa seuraavissa paikoissa:

27.9. Työn tulevaisuus -tapahtuma, STTK, Tennispalatsi
6.10 Hyvän työn visio, SAK, Hakaniemi

8.10 Tulevaisuus tänään -tapahtuma, SAK, Tripla
12.10 Hyvän työn visio, SAK, Lahti
13.10 Hyvän työn visio, SAK, Jyväskylä
17.10 Hyvän työn visio, SAK, Joensuu
19.10 Hyvän työn visio, SAK, Kouvola
27.10 Hyvän työn visio, SAK, Joensuu
31.10 Hyvän työn visio, SAK, Pori
2.11 Hyvän työn visio, SAK, Rovaniemi

Käy tutustumassa näyttelyyn tai varaa näyttely omaan organisaatioosi: jaakko@jaakkosahimaa.fi.
Seuraa myös projektia sosiaalisessa mediassa @tositarinoitatyoelamasta ja #tositarinoitatyöelämästä.

Projektissa mukana

Ohjausryhmä
Niilo Hakonen
Sanna Kulmala
Maija Lyly-Yrjänäinen
Erkki Auvinen
Tiina Hanhike

Ota yhteyttä

Toteutustiimi
Jaakko Sahimaa
Juha Riihimäki
Peter Sebastian
Miika Saksi
Juho Lehtola